Boerderijklassen

Donderdag 24 oktober

Vandaag was het een rustige dag. Na het melken van de koeien en het kuisen van de stallen gingen de kinderen naar de wolklas. Daar mochten ze een lapje vilten nadat ze alles leerden over de wol.

‘s Middags was het groots feest want er stonden frietjes op het menu. Als dessertje volgde er een ijsje.

Nadien mochten ze een hele middag lang spelen. Sommige speelden verstoppertje op het domein, anderen zaten in het konijnenhok te knuffelen. Weer andere zwierden naar hartenlust op de schommels. Met andere woorden: alle kids zaten buiten en amuseerden zich rot!

Deze avond kijken ze als afsluitavond een filmpje. Ze werden verwend door de ouderraad met een lekker zakje snoep en een beestig kaartje. Dan je daarvoor lieve ouderraad. Er wordt hier heerlijk gesmuld.

Nu nog een nachtje overleven en hopen dat ze even goed slapen als gisteren. (Misschien nog iets langer… :-)- Dan zijn we klaar om ze weer in jullie armen te geven. Ze hebben jullie gemist.

Tot morgen!

Woensdag 23 oktober

Deze ochtend schreef ik vlijtig een tekstje over gisteren. Door een wankele verbinding is het ergens verloren gegaan. Dus bij deze even kort over vandaag en gisteren…

Gisteren maakten de kids in de voormiddag een groentetaartje. Deze taartjes werden voorgebakken in de oven en gingen direct de vriezer in. Vrijdag krijgen de kinderen dit taartje mee naar huis. Best vrijdag of zaterdag 10 minuutjes afbakken in een voorverwarmde oven van 100 graden.

Vandaag gingen de kids naar de melkklas. Daar leerden ze alles over melk. Ze maakten choco en boter. En ja, de chocopot mocht uitgelikt worden.

Deze middag hadden we bezoek van juf Marleen. Samen gingen we aardappelen rooien op het veld. Opgepast… de aardappelen in hartjesvorm mochten ze meenemen. Kijk vrijdag die valiezen dus maar goed na op aardappelen.

De groep zelf is een overenthousiaste groep jongelingen die lawaai bijhebben voor 5 klassen. Maar.. het zijn ook beleefde kids die luisteren naar de lesgever, die super goed meehelpen en werken en waar we tonnen plezier mee hebben! Bedankt dat we ze mochten meenemen!

Voor de ouders die al die foto’s allemaal niet terug willen zien, heb ik per dag een fotoalbum bij de klas gezet. Daar kan je dus de foto’s van 1 dag openen.

Dinsdag 22 oktober

De tekst, die per ongeluk ergens verdween, typ ik straks terug uit maar geniet vooral maar al van de verse foto’s!

Maandag 21 oktober 2019

Op het moment dat ik dit schrijf staan de twee andere juffen stilletjes rond te lopen tussen de bedjes om alle ogen dicht te krijgen. Het gekuch en het gegiechel onderdrukken is altijd een helse opdracht de eerste avond. Maar… er zijn geen tranen gekomen bij het naar bed gaan.

Deze ochtend keerden de verkeersgoden zich toch niet zo hard tegen ons als we gedacht hadden. Op anderhalf uurtje waren op onze bestemming. Daar stond al een lekker beker appelsap te wachten.

Nadien valiezen een beetje uitpakken, bedjes opmaken en een beetje spelen.

Rond de middag vielen ze als uitgehongerde wolven het keukenpersoneel aan. Een gemiddelde van drie borden soep per kind, een goed vol bord aardappelen, appelmoes en stoofvlees en een ijsje als dessert… Dat kan tellen!

‘s Middags de eerste echte leeractiviteit… de dierenobservatie. In groepjes op pad om allerlei vragen over de dieren op te lossen. De informatie die ze nodig hadden stond op bordjes rondom het terrein en natuurlijk de dieren zelf!

Als vieruurtje een heerlijk stukje cake van onze jarige Noa. Lieve mama, zelfs het keukenpersoneel hier heeft ervan gesmuld!

Na het avondeten hebben de kinderen genoten van hun kaartjes, schreven ze zelf kaartjes en luisterden ze geboeid naar het verhaal van Tinkerbel. Oh nee, sorry, het was Stinkerbel. Een lelijk stinkend elfje! Dank u papa van Elles voor dit boeiende verhaal!

Ondertussen, lopen de juffen hieronder nog steeds te shussen en hebben er velen de slaap nog niet gevat. Ik ga u dan ook laten om mee aan de bedjes te gaan staan. Een slaapwel aan u allemaal en hopelijk kunnen wij er ook snel in! 🙂

Groetjes,

de drie juffen en hun ontzettend voorbeeldige brave kinderen!

1/252