Vredesklassen in Ieper

Wat een gelukzakken, die jongens en meisjes uit ons 6de leerjaar! Van maandag tot donderdag mogen ze op de valreep toch nog op meerdaagse klassen! En genieten zullen ze!

Dag 4

Vandaag de laatste dag al. Inpakken, een luxe-ontbijt en dan de bus op naar Koksijde.
Zandkastelenwedstrijd, schelpenzoektocht, genieten in het zand en met de voetjes in het water. De ideale afsluiter van een mooie week. En het weer was opnieuw top! Een ijsje mocht dus niet ontbreken. En daarna, naar huis. Terug de mama’s en papa’s zien, joepie!

Dag 3, opnieuw een dag vol actie! Met een gocart langs het water en tussen de polders, daarna zelf op het water. Op het vlot, in de kayak en ook een ‘sup’ uitproberen. Met een stevige portie macaroni op het menu, konden we op onze laatste avond alles geven op het Swingpaleis. Feestjeeeee!

Dag 2

Na onze eerste nacht slapen in Den Iep, vertrok de ene al wat frisser en meer uitgeslapen dan de ander, aan een fietstocht in het heuvelland. Ook kregen we bezoek! Juf Marleen kwam ons vergezellen op de tocht. 15 Kilometer heen, met letterlijk en figuurlijk ups-and-downs, en 15 kilometer terug. Eerste stop: Tyne Cot Cemetery. Tussen alle Britse graven vonden er enkele speurneuzen van het 6de leerjaar, de twee Duitse graven! Daarna verder naar het Memorial Museum Passchendaele. Genieten van onze picknick en dan de geschiedenis herbeleven. Wat een verzameling oorlogsspullen vind je daar! We konden zelfs door een loopgraaf lopen en ook eens voelen hoeveel kilo zo’n soldaat moest meesleuren. Moe en mooi gebruind aten we lekkere balletjes in tomatensaus. De avond sloten we af aan de Menenpoort met The Last Post ceremonie. Weeral een vinkje op onze must-visit-list.

Dag 1 van onze trip naar Ieper:

Iedereen was opgewonden, mama’s en papa’s woven ons uit. Volgeladen reden we richting Ieper. Na een lange rit kwamen we aan bij ‘De Iep’. De Vredesklassen kon nu echt beginnen! Koffers uitladen, op ontdekking, spelen in de tuin. Ook de voetbaltafel en pingpongtafel in de ontspanningsruimte trok veel aandacht.

12u30, tijd om buiten een heerlijke driegangenmenu te eten. Eerst heerlijke tomatensoep, daarna lekkere vol-au-vent met frietjes en als verrassing ijsjes!

In Ieper centrum gingen we aan de slag met een kaart en opdrachten. In groepjes moesten we de juiste weg zoeken, dat liep bij de ene groep al wat beter dan de andere groep.

’s Avonds kregen we lekkere boterhammen en sloten we de avond af met de verjaardag van Mylan, souvenirdoosjes versieren en brieven schrijven.

Na deze eerste warme mooie dag, hebben we alleen nog maar meer zin in de volgende dagen.

Slaapwel thuisblijvers!

-journalisten van dienst: Jersey Van den Eeden & Lucas Govaerts

Categorie: 6de leerjaar

1/165