Helden op school 2

Na de superenergieke beweegheld was het dan de beurt aan de mysterieuze denkheld Sherlock.

In de kleuterschool kwam Sherlock in het begin van de periode in elke kleuterklas langs om zich persoonlijk voor te stellen en om zijn probleem aan de kleuters te vertellen.

Denkheld Sherlock had een heel speciaal raadselboek, maar de broer van Sherlock was hier erg jaloers op en scheurde er twee belangrijke pagina’s uit. Hierdoor was het raadselboek niet meer volledig en kwam hij de kleuters om hulp vragen.

Gelukkig hebben alle kleuters van de hele kleuterschool er samen voor gezorgd het raadselboek van denkheld Sherlock opnieuw compleet te maken. Dit deden ze door middel van een escaperoom in de klas uit te voeren, aan de slag te gaan met de spelletjesdoos van Sherlock en raadsels op te lossen. Eind goed, al goed! 

Ook in de lagere school is superheld Sherlock zich komen voorstellen in elke klas.

Doorheen de drie weken zijn de leerlingen aan de slag gegaan met verschillende soorten raadsels, maar ook met hele mysterieuze hints. Deze hints konden de klassen oplossen door een opdracht uit te voeren die te maken had met wiskunde, maar ook andere dingen waarbij ze hard moesten nadenken. Nadat alle klassen erin geslaagd waren hun hint op te lossen, leidden deze naar een grote zoektocht op de speelplaats waar de kinderen puzzelstukken moesten verzamelen. En ja hoor, de kinderen van de lagere school zijn erin geslaagd om deze ijzersterke moeilijke puzzel op te lossen. Knap!

Op de puzzel stond het citaat van Albert Einstein: “Wie nog nooit een fout heeft gemaakt, heeft nooit iets nieuws geprobeerd”.

Zowel alle kinderen als de leerkrachten zijn na deze drie weken echte denkhelden geworden net zoals superheld Sherlock.

Hieronder vindt u foto’s en een filmpje. Zo kan u even mee stappen in de wereld van de denkheld Sherlock.

Veel kijkplezier!

1/25