Corona op onze school

Lieve ouders,

Een speciale tijd gaan we nu door… Ons dagdagelijks leven staat een beetje ‘on hold’. En toch dwingt het ons om eens uit onze comfortzone te komen. Want hoe dan ook, onderwijs draait verder. De ontwikkeling van de kinderen stopt niet omdat ze thuis zijn!

Om de kids op onze school te helpen hebben alle juffen en meesters hun best gedaan om de kinderen ‘oefenstof en activiteiten’ mee naar huis te geven.

Dat begon al bij de kleinste kleuters! Al onze kleuters kregen een toffe bundel mee vol activiteiten die ze deze periode kunnen uitvoeren.. Denk nu niet direct aan werkblaadjes! Nee! Het zijn allemaal tips en activiteiten die ervoor zorgen dat je als ouders thuis, met de materialen voorhanden, leuke leerrijke momenten kunt beleven.

Maar hier stopt het niet! Houd goed de facebookpagina van de school en je smartschool in de gaten want onze juffen zorgen voor super toffe filmpjes voor onze kleuters!

Dag allemaal…we missen jullie nu al!

Onze kleuterjuffen en alle klaspoppen missen de kleuters…

Geplaatst door Mater Dei Centrum Brasschaat op Woensdag 18 maart 2020

De kinderen uit het eerste en tweede leerjaar kregen al een extra werkbundel mee naar huis! We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om alle dagen samen te lezen in het eerste! Maar ook het oefenen van de tafels in het tweede is echt essentieel. Daarom zorgden de meester en de juffen voor een gevarieerd aanbod zodat ze elke dag goed kunnen herhalen en oefenen. Bingel kunnen we natuurlijk ook niet wegdenken in deze tijd! Het online platform staat vol leerrijke spelletjes, op maat van het kind! Alle kinderen van onze lagere school hebben een eigen login en kunnen dus op hun niveau oefenen!

Dan zijn er nog de grotere jongens en meisjes van het 3de, 4de, 5de en 6de leerjaar! Zij konden ook een bundel komen ophalen vol oefenstof. Maar hier stopte het online niet met Bingel. Elke juf of meester maakte via Google Classroom een online klasje aan. Hier kunnen de kinderen vragen stellen aan de juf, vinden ze extra oefeningen, staan er links naar leuke websites,… Elke dag komen daar ook de verbetersleutels online zodat ze hun werk kunnen nakijken. Tof he! Zo blijven de kinderen contact houden met hun klasleerkracht!

Wist je trouwens dat ATV op bezoek is geweest de eerste week? Lucas en Canteo zaten in de opvang van de school en mochten laten zien hoe ze Bingel gebruikten om te oefenen. Wil je het graag ook eens zien?

https://atv.be/nieuws/les-volgen-zonder-leerkracht-via-bingel-94986

Je leest het dus… vol enthousiasme is het ganse schoolteam in gang geschoten om alle kinderen de kans te bieden te blijven oefenen en groeien. Maar zonder de ouders zou dit niet lukken. Dus daarom via deze weg ook een dank u aan alle ouders die zo veel moeite doen om hun kind mee te begeleiden en te helpen! Zonder jullie stonden wij nergens!

Onderaan vindt u de speciale nieuwsbrief van april ook terug. Daar staat alle informatie die u moet weten over de weken na de vakantie.

Vriendelijke groeten,

Het ganse schoolteam!

1/1