Boerderijklassen

Elk jaar gaan onze vierdeklassers een week naar de boerderij! Ze maken kennis met het leven van de boer: koeien melken, aardappelen rooien, dieren verzorgen, brood bakken,…

maandag 17 oktober

Hallo, met de biggetjes van het vierde leerjaar!  We zijn goed aangekomen op de boerderij.  De bengeltjes hebben al veel plezier gehad met de diertjes: geitjes, konijntjes, schaapjes, kippen, olifanten ( :-)), … Deze middag hebben we deze dieren geobserveerd als  echte wetenschappers. Wisten jullie dat geiten konden kakelen en koeien konden mekkeren? Vanavond waren er een aantal dapperen die de koeien hebben gemolken! En … ze leven nog! Nu nog even een leuk spelletjes samen spelen en dan met de kippen op stok!  Tot morgen!

dinsdag 18 oktober

Vroeg uit de veren!  De koeien staan te loeien om eten!  Maar eerst smullen wij van een stevig ontbijt.  Na het ontbijt mogen we in de grote stal om het eten aan de koeien te voederen.  Om 10 uur krijgen we les over melk.  We leren allerlei interessante dingen over de koe en de melk.  Daarna stropen we onze mouwen op om zelf boter en choco te maken.  Wat smaakt dat heerlijk!  ’s Middags genieten we van de gezonde buitenlucht op het voetbalveld en bij de geitjes.  Welk geitje gaan we meesmokkelen in onze koffer?  Fluffie of …?  Wat een heerlijke dag!

woensdag 19 oktober

Vandaag was een dag vol verrassingen!  Deze morgen mochten we de geitjes en de kippen voeren.  Daarna hebben we een heerlijk groententaartje gemaakt.  Ja, ja mama’s en papa’s, dat wordt smullen op vrijdag!  En toen was het middag… en er stonden … frietjes op het menu!  Deze verrassing was nog maar net verteerd of de volgende verrassing stond voor de deur: Juf Marleen!  Samen hebben we van wol een leuk vilten lapje gemaakt.  Een echt kunstwerk!  En ’s avonds kwam plots Meester Glenn mee spelletjes spelen!  Tot slot kregen we van de ouderraad nog een geweldig leuke verrassing!  Dankuwel lieve ouderraad!!!

donderdag 20 oktober

Wat een fantastische dag!  En we hebben weer voor de hele dag zon besteld! Vanmorgen zijn we begonnen met de les van graan tot brood.  We hebben ons eigen broodje gemaakt!  Dat zag er al lekker uit!  Na weer een heerlijke maaltijd mochten we buiten ravotten in het zonnetje.  En plots stond daar boer Jo.  We mochten met de kar naar het veld … om ‘patatjes’ te rapen.  Onze ‘patatjes’ hebben héééél goed gewerkt en gezocht naar de meest bizarre vormen.  Goed werk werd beloond met een spelletje vangbal met meester Glenn.  Top!!!

1/314